Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4373 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kowalski09 napisał:
Hilton napisał:
Kowalski09 napisał:
Hilton napisał:
zauważyłam, ze myślisz wolniej Ja gram tylko na czas, nie lubie czekac az jakas łajza sie zdecyduje na ruch, a potem prosi o wycofanie .

Znam zasady szachow. Szachy to honorowa gra. Jesli sie umawiamy dotrzymywac zasad, ja dotrzymuje. Z Toba tu bylo roznie - wycofalas ruch pare razy

Nie wycofałam czegos co juz napisałam - w przeciwieństwie do ciebie.

Napisalas, ze nie bedziemy sobie wchodzic w droge. Ze nie bedziemy sie odnosic. Mam przypomniec?
Az se daruje.

Otóż to, prosiłam cie dwukrotnie, zebys juz nie odnosił sie do mnie i do moich postów, a ty to zignorowałes. I wyjechałes z szachami i ze sobei nie dam rady. Przypomnij se, przypomnij.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski09)
Wiking
Hilton napisał:
Kowalski znowu edytowales i zmieniłes. Usunąłeś tekst "ale od paru dni juz przestałem" Mijasz sie z prawdą, byłes 8 razy i ostatnio wczoraj.
Zapytałam tylko z ciekawosci.

a moze 8 razy. a moze 8,5? - a moze rzeczywiscie nie pamietam - to chyba najlepiej swiadczy, jak bardzo przywiazuje wage do dyskusji z Toba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Skoro nie przywiązujesz wagi do dyskusji ze mną, to nie zabiegaj tez, zeby ze mna grac w szachy. Pozdrawiam i żegnam, mam nadzieje ze nie spotkamy sie w tych samych wątkach bo ty nie masz nic konkretnego nikomu do powiedzenia. Głeboko tez ufam, ze juz na ten moj post nie zareagujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski09)
Wiking
Hilton napisał:
Kowalski09 napisał:
Hilton napisał:
Kowalski09 napisał:
Hilton napisał:
zauważyłam, ze myślisz wolniej Ja gram tylko na czas, nie lubie czekac az jakas łajza sie zdecyduje na ruch, a potem prosi o wycofanie .

Znam zasady szachow. Szachy to honorowa gra. Jesli sie umawiamy dotrzymywac zasad, ja dotrzymuje. Z Toba tu bylo roznie - wycofalas ruch pare razy

Nie wycofałam czegos co juz napisałam - w przeciwieństwie do ciebie.

Napisalas, ze nie bedziemy sobie wchodzic w droge. Ze nie bedziemy sie odnosic. Mam przypomniec?
Az se daruje.

Otóż to, prosiłam cie dwukrotnie, zebys juz nie odnosił sie do mnie i do moich postów, a ty to zignorowałes. I wyjechałes z szachami i ze sobei nie dam rady. Przypomnij se, przypomnij.

Hiton, to nie konczaca sie historia, cos widze. Darujmy sobie wypominanie, bo ja na Twoja odpowiedz znajde inna. Rowniez zasadna.
Jest tyle fajnych rzeczy, ktore warto jeszcze poznac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski09)
Wiking
Hilton napisał:
Skoro nie przywiązujesz wagi do dyskusji ze mną, to nie zabiegaj tez, zeby ze mna grac w szachy. Pozdrawiam i żegnam, mam nadzieje ze nie spotkamy sie w tych samych wątkach bo ty nie masz nic konkretnego nikomu do powiedzenia. Głeboko tez ufam, ze juz na ten moj post nie zareagujesz.

Ach!!!
W watkach to mozemy sie spotkac, gdyz w watkach nie tylko my sie "wypowiadamy".
Na szczescie to wolny kraj, wolne forum i...wolna wola.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
Fachurra napisał:
Oburzajace ! Przerazajace ! Nieslychane ! Po prostu skandal !!

Oto jakis norweski autor przy pomocy norweskiego studia w Norwegii , produkuje film animowany , ktory rozpowszeczhniany jest tez w Norwegii i w tymze filmie uzywa polskiego zdania zawierajacego slowo uznane w Polsce za wulgarne , niemniej jednak bedace jednym ze slow najczesciej uzywanych przez polski proletariat !
Bylem tak wstrzasniety tym co zobaczylem i uslyszalem , ze nie mogac przez cala noc zmruzyc oka wypracowalem cztery plany rozwiazania tego dylematu ktore niniejszym chcialbym poddac glosowaniu na tym forum.

Plan A - radykalny :

Wzorujac sie na islamistycznych radykalistach , ktorzy skazali zaocznie na smierc dunskiego rysownika , autora karykatury Proroka , powolujemy sposrod dyskutantow sad kapturowy ( Pol-Klux-Klan) i skazujemy w przyspieszonym postepowaniu autorow filmiku . Najbardziej zacietego uczestnika dyskusji ubieramy w kamizelke nafaszerowana dynamitem ( ja niestety nie mam czasu- jestem bardzo zapracowany ) i wysylamy do gniazda zla czyli studia ktore wyprodukowalo ten film . Wszystko wylatuje w powietrze i jest swiety spokoj.

Plan B - militarny :

Uznajemy film jako prowokacje wobec naszego narodu i Armia R.P. w wojnie blyskawicznej anektuje Norwegie , a po drodze jeszcze Szwecje . Gubernator terenow okupowanych wydaje zakaz produkowania jakichkolwiek filmow , a wszystkich zwiazanych z branza filmowa internuje w namiotach za kolem podbiegunowym .
Polska posiada nareszcie zamorskie kolonie , staje sie najwiekszym panstwem U.E. , wszyscy zaczynaja sie z nami liczyc i chca u nas pracowac .

Plan C - prawny :

Oskarzamy norwegie przed Trybunalem europejskim o zniewage honoru naszego narodu . Angazujemy najlepszych amerykanskich adwokatow ktorzy wywalczaja dla Polski odszkodowanie w wysokosci 50 miliardow euro . Kazdy Polak w kraju i zagranica otrzymuje jednorazowa zapomoge w wysokosci 1000 euro i przymyka oko i ucho ogladajac wspomniany filmik ( jesli kiedykolwiek go zobaczy ) .

Plan D - pacyfistyczny :

Mamusie ktore przez przypadek kupily dla swoich 7 latkow ten filmik , obserwuja reakcje swoich pociech na slowo wypowiedziane na drugim planie przez ludka w zoltych porteczkach i stwierdzaja ze ich dzieciatko w 95% przypadkow nie rejestruje tego slowa bo go po prostu jeszcze nie zna ( wyrasta przeciez w kulturalnym otoczeniu ) . Jesli 7 latek jednak rejestruje to slowo ( 5% ) to znaczy ze jego znaczenie zna . Wtedy mamusie szukaja zrodla znajomosci w szkole lub w najblizszej rodzinie ( czasem dzieci jeszcze nie spia , kiedy myslimy ze to czynia ). Wtedy zmieniamy szkole , tatusia lub polskiego ogrodnika na tajlandzkiego , ktorego nasze dzieciatko nie rozumie .
Mamusie dowiaduja sie ze dopuszczenie przez cenzora filmu dla widzow od lat 7 wcale nie musi oznaczac ze ten film jest przeznaczony dla 7mio letnich dzieci , a jedynie ze cenzor nie zauwazyl w filmie elementow mogacych negatywnie wplynac na widzow powyzej 7 lat ( w tym przypadku norweski cenzor nie nauczyl sie jeszcze polskiego ).
Mamusie plota wianki z polnych kwiatow , tancza , pala jointy , wolaja " make love not war !" i swiat jest znowu w porzadku .

Przeglosujcie prosze demokratycznie moje propozycje . Ja jestem za planem C bo przydaloby mi sie tych 1000 euro !

Wasz Fachurra ( tez patriota i tez tatus )

Jest do rozwiazania powazny problem , a tu agenci jakiegos wywiadu zmieniaja temat . Czy nie moglibyscie pogadac sobie w piaskownicy przy robieniu babek , a tu pozwolic sie wypowiadac tym , ktorym drogi jest honor Polaka i opinia o naszym narodzie ? Jeszcze raz , to dam wam po pupci .

Wujaszek Fachurra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski09)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Hilton napisał:
A pamietacie ta afere sprzed roku, jak nauczycielka pisala na tablicy małym Norwegom w roznych jezykach jakies pozdrowienia czy cos - juz nie pamietam no i po polsku było chuj ci w dupe, czy jakos tak.....

No wygrzebałam,jestem wytrwała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Wcale nie jestes wytrwała, bo ja dałąm linka do całego artykułu ze zdjęciem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok